ID: 53347
Advertentie ID: #53347 is toegevoegd aan uw verlanglijst.
Omschrijving
aangeboden
de kunst van het koken
~ Henri de Toulouse-Lautrec ~
door Maurice Joyant
De schilder Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) kwam uit een aanzienlijk geslacht, was vermogend en genoot met zijn vrienden van het leven. Daarin speelde eten een belangrijke rol. In 1930 verscheen van zijn vriend Maurice Joyant \'La cuisine de monsieur Momo, celibataire\', geillustreerd met kopergravures naar het werk van De Toulouse-Lautrec en voor een deel zijn recepten. Deze uitgave met een voorwoord van Van Dam en een toelichting uit de oorspronkelijke uitgave van 1966 geeft een aardig beeld van de keuken van het 19e eeuwse Frankrijk met recepten op menuvolgorde: soepen, sauzen, vis, schaal- en schelpdieren, haarwild (ook marmotten en eekhoorns!) en gevogelte (ook lijsters en reigers!), vlees, groente, hartig en zoet gebak en tenslotte een lijst van kazen. Voor wie kookervaring heeft en zich wil laten inspireren door het Franse fin de siecle waarin de keuken nog gedomineerd werd door streekgerechten een aardig kookboek, mooi geillustreerd met gekleurde tekeningen en litho\'s van De Toulouse-Lautrec. Met register.
harde kaft, afm. 24,5 cm x 18 cm
191 blz.
isbn nummer 9055944491
nieuw
prijs € 7,50 excl. portokosten
ophalen is niet mogelijk
de kunst van het koken
~ Henri de Toulouse-Lautrec ~
door Maurice Joyant
De schilder Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) kwam uit een aanzienlijk geslacht, was vermogend en genoot met zijn vrienden van het leven. Daarin speelde eten een belangrijke rol. In 1930 verscheen van zijn vriend Maurice Joyant \'La cuisine de monsieur Momo, celibataire\', geillustreerd met kopergravures naar het werk van De Toulouse-Lautrec en voor een deel zijn recepten. Deze uitgave met een voorwoord van Van Dam en een toelichting uit de oorspronkelijke uitgave van 1966 geeft een aardig beeld van de keuken van het 19e eeuwse Frankrijk met recepten op menuvolgorde: soepen, sauzen, vis, schaal- en schelpdieren, haarwild (ook marmotten en eekhoorns!) en gevogelte (ook lijsters en reigers!), vlees, groente, hartig en zoet gebak en tenslotte een lijst van kazen. Voor wie kookervaring heeft en zich wil laten inspireren door het Franse fin de siecle waarin de keuken nog gedomineerd werd door streekgerechten een aardig kookboek, mooi geillustreerd met gekleurde tekeningen en litho\'s van De Toulouse-Lautrec. Met register.
harde kaft, afm. 24,5 cm x 18 cm
191 blz.
isbn nummer 9055944491
nieuw
prijs € 7,50 excl. portokosten
ophalen is niet mogelijk